• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Češka Vondroušová postúpila do 2. kola

New York 31. augusta (TASR) - Dvanásta nasadená česká tenistka Markéta Vondroušová sa ako prvá prebojovala do 2. kola grandslamového turnaja US Open. Ten odštartoval v pondelok bez účasti divákov a za prísnych hygienických opatrení. Vondroušová si poradila s Belgičankou Greetje Minnenovou v dvoch setoch 6:1 a 6:4.

Pre pandémiu koronavírusu sa v tomto roku zo štyroch grandslamových podujatí odohral zatiaľ iba turnaj Australian Open. Wimbledon v lete zrušili prvýkrát od druhej svetovej vojny a Roland Garros preložili na prelom septembra a októbra.

Na prvom pondelňajšom dueli na štadióne Louisa Armstronga s kapacitou 14.000 divákov medzi šampiónkou z Flushing Meadows 2016 Nemkou Angelique Kerberovou a Austrálčankou Ajlou Tomljanovičovou bolo podľa agentúry AP v hľadisku približne 15 ľudí, vrátane novinárov.

V ženskej dvojhre chýba v New Yorku šesť hráčok z elitnej svetovej desiatky. Obhajkyňa titulu Kanaďanka Bianca Andreescuová sa po dlhej pauze zavinenej zranením ešte necíti byť dostatočne pripravená. Nasadenou jednotkou je Češka Karolína Plíšková.

dvojhra - ženy - 1. kolo:

Markéta Vondroušová (ČR-12) - Greetje Minnenová (Bel.) 6:1, 6:4

mp

Vloženo: 31. 08. 2020       Kategorie: Tasr