• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Djokoviča diskvalifikovali za napálenie loptičky do rozhodkyne

New York 6. septembra (TASR) - Srbského tenistu Novaka Djokoviča diskvalifikovali z grandslamového turnaja US Open za napálenie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne. K incidentu prišlo v osemfinálovom stretnutí mužskej dvojhry proti Španielovi Pablovi Carrenovi-Bustovi za stavu 5:6 v prvom sete. Djokovič bol nasadená jednotka a v tomto roku ešte neokúsil trpkosť prehry.

Djokovič mal za stavu 5:4 k dispozícii tri setbaly, Carreno Busta ich však odvrátil, vyrovnal na 5:5 a v ďalšom geme zobral Srbovi servis. Favorit v návale frustrácie následne odpálil loptičku, nechtiac trafil čiarovú rozhodkyňu do krku a tá spadla na zem. Navyše Djokovič po druhý raz v priebehu niekoľkých minút napálil loptičku tam, kde sa nesmie, a hoci v druhom prípade to nebolo silné, len nešťastné, empajrový rozhodca po konzultácii so supervízorom rozhodol o jeho diskvalifikácii.

Djokovič nemal svoj deň, v jedenástom sete za stavu 0:15 išiel za beznádejnou loptičkou v protipohybe, šmykol sa a padol na ľavú ruku. Zápas prerušili na dve-tri minúty a ošetrovali mu rameno.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z flešu.

la ph ak

Vloženo: 06. 09. 2020       Kategorie: Tasr