• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Ženská štvorhra korisťou Siegemundovej a Zvonariovovej

New York 11. septembra (TASR) - Nemecká tenistka Laura Siegemundová spolu s ruskou partnerkou Verou Zvonariovovou triumfovali v ženskej štvorhre na tenisovom grandslame US Open. Nenasadená dvojica si v piatkovom finále poradila s americko-čínskym párom Nicole Melicharová, I-Fan Sü v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Víťazky stratili na ceste za trofejou len jeden set v semifinále.

Pre tridsaťšesťročnú Zvonariovovú to je druhý titul zo štvorhry na US Open, prvý získala ešte v roku 2006 s Francúzkou Nathalie Dechyovou. Okrem toho vyhrala v debli aj Australian Open (2012) a bola vo finále Wimbledonu (2010). Pre jej o štyri roky mladšiu partnerku Siegemundovú je to premiérová trofej z Grand Slamov.

Tretie nasadené hráčky Melicharová a I-Fan Sü prišli o svoje podanie už v treťom geme, následne aj v piatom a prehrávali 1:5. Vo ôsmej hre síce súperky brejkli, no prvý set už nezachránili. Siegemundová so Zvonariovovou síce v deviatom geme nevyužili štyri setbaly, ale v nasledujúcom premenili druhý a vyhrali 6:4. V druhom sete zobrali súperkám servis už v prvej hre, brejk potvrdili a viedli 2:0. V ďalšom priebehu sa opierali o dobrý servis, v desiatom geme premenili hneď prvý mečbal a aj druhý set vyhrali 6:4.

ženy - štvorhra - finále:

Laura Siegemundová, Vera Zvonariovová (Nem./Rus.) - Nicole Melicharová, I-Fan Sü (USA/Čína-3) 6:4, 6:4

ny mp jp

Vloženo: 11. 09. 2020       Kategorie: Tasr