• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland:Schmiedlová proti Venus Williamsovej,Kužmovú čaká Kristýna Plíšková

Paríž 24. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti bývalej svetovej jednotke Američanke Venus Williamsovej. Viktóriu Kužmovú čaká Češka Kristýna Plíšková, Norberta Gombosa Chorvát Borna Čorič nasadený ako číslo 24 a Andreja Martina Portugalčan Joao Sousa.

Schmiedlová sa dostala priamo do hlavnej súťaže na základe chráneného renkingu. S Venus Williamsovou má priaznivú bilanciu 2:1. V roku 2014 ju zdolala v troch setoch práve ne Roland Garros, v tomto roku nad ňou zvíťazila na harde v mexickom Monterrey. Schmiedlová sa minulý rok na antukovom vrchole sezóny takmer postarala o senzáciu. Proti trojnásobnej grandslamovej šampiónke Japonke Naomi Osakovej podávala na víťazstvo v zápase, no napokon prehrala.

Kužmová vlani postúpila v Paríži až do 3. kola, čo je jej doterajšie grandslamové maximum. S Kristýnou Plíškovou má nepriaznivú bilanciu 0:1. Vlani s ňou prehrala vo štvrťfinále turnaja WTA v uzbeckom Taškente, na podujatí v Bukurešti obe spoločne triumfovali vo štvorhre. Martin vedie nad Sousom na zápasy 2:1. V roku 2016 ho pokoril v chorvátskom Umagu, kde sa prebojoval až do finále, V roku 2013 si s nim poradil na challengeri v San Benedette. Gombos s Čoričom sa ešte nestretli.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky.

la ny

Vloženo: 24. 09. 2020       Kategorie: Tasr