• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Swiateková nastúpi vo štvrťfinále dvojhry proti Trevisanovej (3)

Paríž 4. októbra (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslanmovom turnaji. V osemfinále Roland Garros po výbornom výkone deklasovala najvyššie nasadenú Rumunku Simonu Halepovú za 67 minút 6:1, 6:2. Parížskej šampiónke z roku 2018 odplatila prehru z vlaňajšieho osemfinálového zápasu, v ktorom uhrala iba jeden gem.

Swiateková hrala na dvorci Philippa Chatriera od úvodných minút ako z partesu. Skvele servovala a returnovala, tlačila súperku z forhendu i bekhendu. V prvom sete zahrala 18 víťazných úderov, zatiaľ čo Halepová iba štyri. Aj v druhom dejstve predvádzala talentovaná Poľka rýchly, agresívny tenis. Po dvoch brejkoch odskočila Halepovej na 5:1 a v ôsmom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal. Swiateková celkovo zahrala 30 winnerov. Jej štvrťfinálovou súperkou bude talianska kvalifikantka Martina Trevisanová, ktorá vyradila piatu nasadenú Holanďanku Kiki Bertensovú 6:4, 6:4.

Swiatekovú po životnom úspechu premohli emócie. "Nemám slov, som zaskočená. Po zápase zo mňa spadol adrenalín a teraz sa cítim unavená. Vlaňajšia osemfinálová prehra so Simonou v Paríži ma určite posunula, veľmi som sa z nej poučila. Cítim sa ako oveľa skúsenejšia hráčka. Pred tromi mesiacmi som skončila školu a teraz sa môžem sústrediť už iba na tenis," uviedla 19-ročná rodáčka z Varšavy v rozhovore pre televíznu stanicu Eurosport s bývalou rakúskou tenistkou Barbarou Schettovou.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Martina Trevisanová (Tal.) - Kiki Bertensová (Hol.-5) 6:4, 6:4, Iga Swiateková (Poľ.) - Simona Halepová (Rum.-1) 6:1, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v druhom odseku a o ďalší výsledok

la ms

Vloženo: 04. 10. 2020       Kategorie: Tasr