• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadal vyradil Carrena-Bustu, Schwartzman postúpil do Londýna (3)

Paríž 6. novembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji Masters 1000 v Paríži. Najvyššie nasadený hráč si v piatkovom štvrťfinále poradil so svojím krajanom Pablom Carrenom-Bustom v troch setoch 4:6, 7:5 a 6:1. V boji o finále sa stretne s lepším z dvojice Alexander Zverev - Stan Wawrinka.

Vypadnutie Carrena-Bustu znamená, že Diego Sebastian Schwartzman definitívne získal poslednú ôsmu miestenku na turnaj majstrov v Londýne. Dvadsaťosemročný Argentínčan si ju mohol zabezpečiť už v piatok popoludní, no v druhom štvrťfinále v Paríži prehral s tretím nasadeným Daniilom Medvedevom hladko 3:6, 1:6. Ruský tenista nastúpi v dueli o postup do finále v sobotu proti desiatemu nasadenému Kanaďanovi Milošovi Raoničovi, ktorý zvíťazil nad domácim Francúzom Ugom Humbertom 6:3, 3:6, 7:6 (7).

Schwartzmana po piatku už nemôže o miestenku na prestížnom podujatí v 02 aréne pripraviť nik. V onlajn vydaní ATP Race je deviaty a pred desiatym Talianom Matteom Berrettinim má 580-bodový náskok. V Londýne nebude štartovať Švajčiar Roger Federer, ktorý je v tohtoročnom hodnotení štvrtý.

dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Pablo Carreno Busta (Šp.-9) 4:6, 7:5, 6:1, Miloš Raonič (Kan.-10) - Ugo Humbert (Fr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7), Daniil Medvedev (Rus.-3) - Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-6) 6:3, 6:1

zoznam účastníkov turnaja majstrov v Londýne:

Novak Djokovič (Srb.), Rafael Nadal (Šp.), Dominic Thiem (Rak.), Daniil Medvedev (Rus.), Stefanos Tsitsipas (Gréc.), Alexander Zverev (Nem.), Andrej Rubľov (Rus.), Diego Schwartzman (Arg.)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, v 2. a 3. odseku, o ďalší výsledok a zoznam účastníkom turnaja majstrov v Londýne.

la ny lg

Vloženo: 06. 11. 2020       Kategorie: Tasr