• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Marterer víťazom dvojhry na bratislavskom challengri

Bratislava 15. novembra (TASR) - Nemecký tenista Maximilian Marterer sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open. Vo finále zdolal českého kvalifikanta Tomáša Macháča po trojsetovej bitke 6:7 (3), 6:2, 7:5 a získal siedmy titul na ATP Challenger Tour, prvý od februára 2018, keď triumfoval vo francúzskom Cherbourgu.

Marterer si z Bratislavy odnáša prémiu 6190 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Po Michaelovi Berrerovi a Petrovi Gojowczykovi je tretím nemeckým šampiónom v histórii turnaja. Martererovi v auguste 2018 patrila 45. priečka rebríčka. V súčasnosti je na 242. pozícii. Macháč bude napriek finálovej prehre v pondelok prvýkrát v kariére v elitnej svetovej dvojstovke.

V prvom sete Macháč i Marterer až do desiateho gemu suverénne vyhrávali svoje podania. Za stavu 5:4 mal Nemec k dispozícii päť brejkbalov a zároveň setbalov, no ani jeden nevyužil. Macháč si vynútil tajbrejk, v ktorom vďaka kvalitnému servisu a dvom minibrejkom slávil úspech.

Marterer sa však rýchlo otriasol a v druhom dejstve na dvorci dominoval. Dvakrát prelomil Macháčovo podanie a vybudoval si rozhodujúci náskok 4:0. Nemec hral rýchlo a agresívne, na jeho konto pribúdal jeden víťazný úder za druhým. V treťom sete Nemec za stavu 3:3 v Tildenovom geme zobral Macháčovi podanie. Následne síce prvýkrát v priebehu turnaja stratil servis, v koncovke mal však navrch. Za stavu 5:5 opäť získal súperovo podanie a v dvanástom geme premenil vďaka 15. esu hneď prvý mečbal. Celkovo zahral 50 víťazných úderov.

dvojhra - finále:

Maximilian Marterer (Nem.) - Tomáš Macháč (ČR) 6:7 (3), 6:2, 7:ť

UPOZORNENIE: správa je rozšírená z briefu o tri odseky a výsledok

la rr

Vloženo: 15. 11. 2020       Kategorie: Tasr