• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Osaková do 2. kola, po suverénnom postupe velebila divákov

Melbourne 8. februára (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Melbournska šampiónka z roku 2019 zdolala v 1. kole ako nasadená trojka Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú 6:1, 6:2.

Úvodné podujatie veľkej štvorky odštartovalo pre pandémiu koronavírusu s trojtýždňovým oneskorením, no s divákmi na tribúnach. Osaková v aréne Roda Lavera od začiatku potvrdzovala úlohu favoritky. Hrala rýchlo a agresívne, výborne returnovala. V prvom sete trikrát prelomila podanie Pavľučenkovovej. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

"Pred začiatkom duelu som bola nervózna. Chcela by som sa poďakovať divákom, ktorí ma povzbudzovali a aj vďaka ich podpore som dokázala zahrať kvalitné údery. Určite to bola vítaná zmena hrať opäť pred fanúšikmi, bol to taký šok. Vlani na US Open v New Yorku to bolo bez divákov divné, aspoň na finále umožnili vstup dobrovoľníkom. Teším sa, že na Australlian Open môžeme hrať pred publikom," uviedla Osaková v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Naomi Osaková (Jap.-3) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 6:1, 6:2

la

Vloženo: 08. 02. 2021       Kategorie: Tasr