• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Nadal do štvrťfinále dvojhry po triumfe nad Fogninim (3)

Melbourne 15. februára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Melbournsky šampión z roku 2009 zvíťazil v osemfinále ako nasadená dvojka nad Talianom Fabiom Fogninim 6:3, 6:4, 6:2. V druhom sete otočil z 2:4.

Ďalším súperom Nadala bude víťaz súboja medzi piatym nasadeným Grékom Stefanosom Tsitsipasom a Fogniniho krajanom Matteom Berrettinim. "Proti Fogninimu som čakal náročný zápas. V tejto fáze turnaja sú už iba dobrí hráči a Fabio medzi nich určite patrí. V druhom sete som nehral dobre, prišiel som o servis, napokon som to však zvládol v troch setoch. Dokázal som vyhrať aj gemy, v ktorých som nebol presvedčivý. Podmienky v Melbourne sú iné ako v uplynulých rokoch, kurt je rýchlejší. Postup do štvrťfinále považujem za veľké pozitívum," uviedol v prvom pozápasovom rozhovore Nadal, ktorý je medzi elitnou osmičku na grandslame po 43. raz.

Rusk Daniil Medvedev postúpil v Melbourne prvýkrát v kariére do štvrťfinále. V osemfinále ako nasadená štvorka zdolal Američana Mackenzieho McDonalda 6:4, 6:2, 6:3 a natiahol víťaznú sériu už na 18 zápasov. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti svojmu krajanovi Andrejovi Rubľovovi, ktorý v pozícii nasadenej sedmičky viedol nad Nórom Casperom Ruudom 6:2, 7:6 (3), keď jeho súper zápas skrečoval. Medvedev a Rubľov sú v úvode sezóny vo výbornej forme, pred začiatkom Australian Open sa postarali o triumf ruských farieb na ATP Cup-e.

Medvedev počas impozantnej víťaznej šnúry nenašiel premožiteľa ani na podujatí Masters 1000 v Paríži a na turnaji majstrov v Londýne. "Proti McDonaldovi som odohral skvelý zápas, na kurte som sa cítil výborne. Iba raz som stratil servis, aj to na začiatku prvého setu. Budem držať palce Andrejovi, ak totiž vyhrá, Rusko bude mať v Melbourne s určitosťou svoje zastúpenie v semifinále singla," uviedol Medvedev pre akreditované médiá.

muži - dvojhra - osemfinále:

Rafael Nadal (Šp.-2) - Fabio Fognini (Tal.-16) 6:3, 6:4, 6:2, Andrej Rubľov (Rus.-7) - Casper Ruud (Nór.-24) 6:2, 7:6 (3) - skreč. skreč, Daniil Medvedev (Rus.-4) - Mackenzie McDonald (USA) 6:4, 6:2, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o 2. odsek a o ďalší výsledok

la lg

Vloženo: 15. 02. 2021       Kategorie: Tasr