• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Polášek o kľúči k triumfu: "Od úvodu som sa chytil na returne"

Melbourne 21. februára (TASR) - Pri reštarte kariéry po päťročnej prestávke spôsobenej problémami s platničkou nemal veľké oči a nedával si konkrétne ciele. Chcel opäť nasať turnajovú atmosféru a baviť sa tenisom. V nedeľu sa Filip Polášek po boku Chorváta Ivana Dodiga tešil zo zisku titulu na Australian Open. Stal sa vôbec prvým slovenským mužským grandslamovým šampiónom v histórii.

Polášek s Dodigom si od začiatku sadli tenisovo i ľudsky. Už na prvom spoločnom turnaji v júni 2019 v tureckej Antalyi postúpili do finále. Vo Wimbledone sa pri spoločnej grandslamovej premiére prebojovali do semifinále. Prišli turnajové tituly zo Cincinnati i Pekingu a úspešnú sezónu korunovali postupom na turnaj majstrov v Londýne. Aj rok 2020 začali sľubne postupom do semifinále Australian Open. Potom ich však pribrzdila pandémia koronavírusu, pre zranenia a choroby museli predčasne ukončiť sezónu.

Na úvodný grandslam roka 2021 však prišli výborne pripravení a spanilú jazdu v Melbourne zakončili ziskom deblovej frofeje. Poláškovymi tradičnými zbraňami sú kvalitný servis a hra na sieti, vo finále proti obhajcom titulu Britovi Joeovi Salisburymu a Američanovi Rajjevovi Ramovi k nim pridal excelentné returny. "Väčšinou som to ja, kto má počas zápasov výkyvy. Ivan je konzistentnejší hráč a dokáže mi pomôcť aj vo chvíľach, keď mi nevychádzajú údery. Dnes som sa však od začiatku chytil na returne a bolo z toho veľa winnerov. Snažil som sa returnovať kvalitne tak dlho, ako to pôjde a vychádzalo to," uviedol Polášek pre oficiálnu webovú stránku ATP.

Slovenský deblista sa počas Australian Open dozvedel radostnú novinu, v piatok sa stal totiž druhýkrát otcom. "Chcel by som sa poďakovať mojej partnerke, ktorá mi pred dvoma dňami porodila dcérku Olíviu-Viktóriu. Je to naše druhé dieťa, ďakujem ti mama," uviedol počas slávnostného príhovoru Polášek, ktorý sa v pondelok vráti do elitnej svetovej deblovej desiatky.

Dodig zdvihol nad hlavou grandslamovú trofej druhýkrát v kariére, v roku 2015 triumfoval po boku Brazílčana Marcela Mela na antukovom Roland Garros v Paríži "S Filipom budeme mať na tohtoročný Australian Open množstvo nezabudnuteľných zážitkov a fantastických spomienok. Hráme spolu iba rok a pol a už máme v zbierke grandslamový titul. Na kurte spolu zažívame veľa zábavy, veľmi dobre si rozumieme i mimo dvorca. Dúfam, že sa nám bude aj naďalej dariť."

la lg

Vloženo: 21. 02. 2021       Kategorie: Tasr