• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Šramková postúpila do finále kvalifikácie (3)

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do finále kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros. V 2. kole zvíťazila ako nasadená osemnástka nad Tamarou Korpatschovou z Nemecka v dvoch setoch 6:0, 6:4. V boji o hlavnú súťaž sa stretne s najvyššie nasadenou Ruskou Verou Zvonariovovou. Schmiedlová vlani postúpila na parížskej antuke až do 3. kola hlavnej súťaže.

Do finále kvalifikácie postúpila aj Rebecca Šramková po víťazstve 7:6 (5), 6:4 nad Taliankou Martinou di Giuseppeovou. V rozhodujúcom súboji ju čaká Chorvátka Ana Konjuhová. V 2. kole kvalifikácie sa nedarilo Viktórii Kužmovej, ktorá v pozícii nasadenej dvadsaťtrojky prehrala s Kanaďankou Carol Zhaovou 5:7, 2:6. V prvom sete mala dvakrát brejk k dobru, nedokázala ho však potvrdiť a v koncovke ťahala za kratší koniec. Druhé dejstvo bolo už v réžii Zhaovej, ktorá ťažila z toho, že Kužmová robila priveľa nevynútených chýb.

ženy - kvalifikácia - 2. kolo:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Martina di Giuseppeová (Tal.) 7:6 (5), 6:4, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR-18) - Tamara Korpatschová (Nem.) 6:0, 6:4, Carol Zhaová (Kan.) -Viktória KUŽMOVÁ (SR-23) 7:5, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v druhom odseku a o ďalší výsledok.

ms la ak

Vloženo: 26. 05. 2021       Kategorie: Tasr