• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Djokovič po postupe do semifinále: "Dlho som trpel" (2)

Melbourne 23. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále dvanástku "pavúka" Američana Taylora Fritza 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3. V dueli o postup do finále sa 24-násobný grandslamový šampión stretne s víťazom súboja medzi Talianom Jannikom Sinnerom a Rusom Andrejom Rubľovom.

V prvom sete zápasu medzi Djokovičom a Fritzom to bol boj o každú loptičku, diváci videli dlhé výmeny. V úvodnom geme, ktorý trval vyše 16 minút, nevyužil Srb tri brejkbaly, v treťom nezužitkoval vedenia 40:0. Za stavu 6:5 sa Fritz po dvoch víťazných úderoch dostal k dvom setbalom, no Djokovič ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval.

Hneď v úvode druhého dejstva však aj vinou dvoch dvojchýb prišiel o servis. Fritz v ďalších minútach ukázal veľkú odolnosť, vďaka sérii winnerov odvrátil šesť brejkbalov a druhý set sa stal jeho korisťou. Tretie dejstvo však bolo jasne v réžii Djokoviča, ktorý rýchlo odskočil Američanovi na 3:0. Srb spravil v tejto časti stretnutia iba jednu nevynútenú chybu. O osude štvrtého setu rozhodol Djokovičov brejk v ôsmom geme. V deviatej hre využil Srb prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Fritzom na 9:0.

"V prvých dvoch setoch som veľmi trpel. Taylor skvele servoval, tlačil ma, umiestňoval loptičky tesne k základnej čiare. Dlho som nevedel nájsť správny tajming. Fyzicky to bolo veľmi náročné. Taylor si za dnešný výkon zaslúži veľký aplauz. Musel som vynaložiť veľa úsilia, aby som zlomil jeho odpor. V semifinále očakávam ťažký zápas. S Jannikom sme hrali vlani napínavé duely na turnaji majstrov v Turíne i v Davisovom pohári v Malage. Andrej hrá neuveriteľne rýchlo, čo potvrdil v súboji s Alexom de Minaurom," uviedol Djokovič v pozápasovom interview s austrálskym tenistom Nickom Kyrgiosom.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Taylor Fritz (USA-12) 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek s hlasom Djokoviča.



la fk

Vloženo: 23. 01. 2024       Kategorie: Tasr