• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Djokovič prvým semifinalistom mužskej dvojhry

Melbourne 23. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále dvanástku "pavúka" Američana Taylora Fritza 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3. V dueli o postup do finále sa 24-násobný grandslamový šampión stretne s víťazom súboja medzi Talianom Jannikom Sinnerom a Rusom Andrejom Rubľovom.

V prvom sete zápasu medzi Djokovičom a Fritzom to bol boj o každú loptičku, diváci videli dlhé výmeny. V úvodnom geme, ktorý trval vyše 16 minút, nevyužil Srb tri brejkbaly, v treťom nezužitkoval vedenia 40:0. Za stavu 6:5 sa Fritz po dvoch víťazných úderoch dostal k dvom setbalom, no Djokovič ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval.

Hneď v úvode druhého dejstva však aj vinou dvoch dvojchýb prišiel o servis. Fritz v ďalších minútach ukázal veľkú odolnosť, vďaka sérii winnerov odvrátil šesť brejkbalov a druhý set sa stal jeho korisťou. Tretie dejstvo však bolo jasne v réžii Djokoviča, ktorý rýchlo odskočil Američanovi na 3:0. Srb spravil v tejto časti stretnutia iba jednu nevynútenú chybu. O osude štvrtého setu rozhodol Djokovičov brejk v ôsmom geme. V deviatej hre využil Srb prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Fritzom na 9:0.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Taylor Fritz (USA-12) 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3



la fk

Vloženo: 23. 01. 2024       Kategorie: Tasr