• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Jastremská postúpila cez Noskovú do semifinále

Melbourne 24. januára (TASR) - Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská postúpila do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V stredajšom štvrťfinále zdolala Češku Lindu Noskovú v dvoch setoch 6:3, 6:4. Kvalifikantka nastúpi v semifinále proti víťazke duelu medzi Ruskou Annou Kalinskou a Čeng Čchin-wen z Číny.

Jastremská sa tak stala len druhou kvalifikantkou, ktorá postúpila na Australian Open do semifinále v Open ére. Naposledy sa to podarilo Austrálčanke Christine Matisonovej v roku 1978. Dvadsaťtriročná Ukrajinka vyhrala pred podujatím grandslamový zápas naposledy na US Open 2020 pred svojou dočasnou suspendáciou pre podozrenie z dopingu. Nosková vyradila v predošlých fázach svetovú jednotku Igu Swiatekovú a Ukrajinku Jelinu Svitolinovú, proti ktorej nastúpila v 4. kole, zápas skrečovala.

V stredu sa ako prvá dostala k brejku práve ona v treťom geme. Jastremská si ho však zobrala hneď späť, súperke vzala ešte jeden servis a využila prvý setbal. V druhom dejstve prelomila podanie mladej Češky v siedmom geme a premenila aj prvý mečbal. "Je pekné zapísať sa do histórie, pretože v tom čase som ani nebola na svete. Hrala som dobre, ale nemala som pocit, že to tak je. Hrala som to, čo viem. Som trocha unavená a tak som iba bojovala," uviedla víťazka pre akreditované médiá. Stala sa tak treťou semifinalistkou po Američanke Coco Gauffovej a Arine Sobolenkovej z Bieloruska. Tie proti sebe nastúpia vo štvrtok v repríze finále vlaňajšieho US Open.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Dajana Jastremská (Ukr.) - Linda Nosková (ČR) 6:3, 6:4



ha fk

Vloženo: 24. 01. 2024       Kategorie: Tasr