• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Swiateková prvou finalistkou dvojhry po triumfe nad Gauffovou

Paríž 6. júna (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala v semifinále turnajovú trojku Američanku Cori Gauffovú 6:2, 6:4. V dueli o štvrtú trofej z parížskej antuky nastúpi v sobotu o 15.00 h proti víťazke súboja medzi Taliankou Jasmine Paoliniovou a Ruskou Mirrou Andrejevovou.

Swiatekovej ideálne vyšiel úvod zápasu s Gauffovou, keď dvakrát prelomila podanie súperky a v prvom sete si vybudovala rozhodujúci náskok 5:1. Poľka mala na dvorci Philippa Chatriera vysokú percentuálnu úspešnosť prvého servisu a dominovala v dlhších výmenách. Gauffová sa snažila s favoritkou držať krok, no z forhendu robila priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn svetovej jednotky.

V druhom dejstve sa Gauffová vďaka brejku vo štvrtom geme ujala vedenia 3:1. Swiateková však v ďalších minútach otočila na 5:3 a duel už dotiahla do úspešného konca. Poľka nadviazala na triumf nad Gauffovou z finále Roland Garros z roku 2022 a upravila vzájomnú bilanciu už na 11:1. V Paríži ťahá 20-zápasovú víťaznú šnúru, jej poslednou premožiteľkou bola 9. júna 2021 Grékyňa Maria Sakkariová. Gauffová bude napriek semifinálovej prehre v pondelok prvýkrát svetovou dvojkou.



ženy - dvojhra - semifinále:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Cori Gauffová (USA-3) 6:2, 6:4



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la mp

Vloženo: 06. 06. 2024       Kategorie: Tasr