• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Sinner postúpil do štvrťfinále dvojhry (2)

Londýn 7. júla (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vlaňajší šampión a tretí nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom osemfinále Francúza Uga Humberta v štyroch setoch 6:3, 6:4, 1:6 a 7:5. Medzi najlepšou osmičkou nechýba líder svetového rebríčka Jannik Sinner z Talianska, ktorý vyradil štrnásteho nasadeného Boba Sheltona z USA v troch setoch 6:2, 6:4 a 7:6 (9).

Šestnásty nasadený Humbert narobil favoritovi problémy hlavne v treťom sete, v ktorom ho dokázal trikrát po sebe brejknúť v treťom, piatom i siedmom geme. Alcaraz dovtedy nestratil ani raz svoje podanie. Servis ho nepodržal ani vo štvrtom dejstve, keď po dvoch stratách prehrávala 3:4, následne však odvrátil tri brejkbaly a v 12. geme využil prvý mečbal. Vo štvrťfinále ho čaká lepší zo súboja medzi Tommym Paulom a Robertom Bautistom Agutom. "Dnes som sa cítil na kurte skvele, myslím si, že som hral na vysokej úrovni. Snažím sa bojovať o každú loptičku a je jedno, na ktorej časti kurtu som," povedal Alcaraz.

Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať o takmer dve hodiny neskôr a do 18.00 h sa v All England Clube dohrali iba dva zápasy.



dvojhra - osemfinále:

Jannik Sinner (Tal.-1) - Bob Shelton (USA-14) 6:2, 6:4, 7:6 (9), Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Ugo Humbert (Fr.-16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 1. a 2. odseku a o ďalší výsledok.



ny wr

Vloženo: 07. 07. 2024       Kategorie: Tasr