• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Medvedev vo štvrťfinále vyradil svetovú jednotku Sinnera

Londýn 9. júla (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev vyradil svetovú aj turnajovú jednotku Jannicka Sinnera vo štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V päťsetovej dráme triumfoval po setoch 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3. Postupom medzi štvorku najlepších vyrovnal svoje wimbledonské maximum z minulého roka.

Pre daždivé počasie, ktoré narušilo utorňajší program, sa duel hral pod uzatvorenou strechou a napokon trval takmer štyri hodiny. Medvedev spravil v zápase až 11 dvojchýb (Sinner 4) a mal aj menej víťazných úderov (55:61), no v rozhodujúcom piatom sete vzal súperovi podanie za stavu 1:2 a to napokon rozhodlo. V prvom sete si obaja tenisti podržali podanie a napokon bol v dramatickom tajbrejku úspešný Sinner (9:7). Medvedev však získal nasledujúce dva sety, pričom Sinner absolvoval v priebehu druhého ošetrovanie, počas ktorého mu merali zrýchlený pulz. V tretom sete dvakrát vzal Medvedevovi podanie, no ten napokon triumfoval po tom víťaznom rozhodujúcom sete.

Medvedev triumfom upravil vzájomnú bilanciu na 7:5. Sinnera zdolal v úvodných šiestich vzájomných dueloch, no následne s ním päťkrát po sebe prehral.



dvojhra - štvrťfinále:

Daniil Medvedev (Rus.-5) - Jannick Sinner (Tal.-1) 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu



hm lg

Vloženo: 09. 07. 2024       Kategorie: Tasr