• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

OH2024-Tenis: Murray sa rozlúčil s kariérou prehrou vo štvrťfinále štvorhry

Paríž 1. augusta (TASR) - Britský tenista Andy Murray odohral vo štvrtok svoj posledný zápas v profesionálnej kariére. Trojnásobný grandslamový šampión a dvojnásobný olympijský víťaz sa s aktívnou činnosťou rozlúčil prehrou vo štvrťfinále štvorhry na OH v Paríži, keď spoločne s krajanom Danielom Evansom podľahli americkému duu Taylor Fritz a Tommy Paul 2:6, 4:6.

Tridsaťsedemročný Škót už dávnejšie vyhlásil, že účinkovaním na parížskej olympiáde dá bodku za svojou bohatou kariérou. Počas nej bol líder svetového rebríčka, v roku 2013 triumfom vo finále nad Srbom Novakom Djokovičom ukončil 77-ročné čakanie Veľkej Británie na mužského šampióna vo Wimbledone. Ďalší titul na tráve All England Clubu pridal o tri roky neskôr, v roku 2012 vyhral aj US Open. V rokoch 2012 a 2016 získal olympijské tituly vo dvojhre. V roku 2015 doviedol Britov k triumfu v Davisovom pohári.

Murray celkovo počas kariéry vybojoval 46 turnajových titulov. V jej závere utrpel sériu zranení, dvakrát absolvoval operáciu bedrového kĺbu, naposledy v júni sa podrobil operácii chrbta.



tenis - muži - štvorhra - štvrťfinále:

Taylor Harry Fritz, Tommy Paul (USA) - Daniel Evans, Andy Murray (V.Brit.) 6:2, 6:4

semifinále:

Austin Krajicek, Rajeev Ram (USA) - Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (ČR) 6:2, 6:2



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



ms

Vloženo: 01. 08. 2024       Kategorie: Tasr