• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Ruseová po triumfe nad Krejčíkovou: "Je to ako sen" (2)

New York 28. augusta (TASR) - Česká tenistka Barbora Krejčíková neprešla cez 2. kolo dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Wimbledonská šampiónka prehrala v pozícii nasadenej osmičky s Rumunkou Elenou Gabrielou Ruseovou 4:6, 5:7. Finalistka z roku 2017 Američanka Madison Keysová si ako nasadená štrnástka poradila s Austrálčankou Mayou Jointovou 6:4, 6:0.

Ruseová sa vďaka zisku skalpu Krejčíkovej dostala v New Yorku prvýkrát medzi elitnú 32.ku."Je to ako sen. Barbora je skvelá hráčka, v uplynulých troch rokoch vyhrala veľa zápasov a má vo svojej zbierke tituly z Wimbledonu i Roland Garros. Tento triumf si veľmi cením," uviedla pre akreditované médiá Rumunka, ktorá v dueli o postup do osemfinále nastúpi proti turnajovej dvadsaťšestke Španielke Paule Badosovej.



ženy - dvojhrs - 2. kolo:

Madison Keysová (USA-14) - Maya Jointová (Austr.) 6:4, 6:0,

Elena-Gabriela Ruseová (Rum.) - Barbora Krejčíková (ČR-8) 6:4, 7:5, Paula Badosová (Šp.-26) - Taylor Townsendová (USA) 6:3, 7:5, Elise Mertensová (Belg.) - Ajla Tomljanovičová (Austr.) 6:3, 6:2, Jule Niemeierová (Nem.) - Mojuka Učijimová (Jap.) 6:4, 6:0



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 2. odseku o hlas Ruseovej.



la wr

Vloženo: 28. 08. 2024       Kategorie: Tasr