• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Sobolenková nastúpi vo štvrťfinále proti Čchin-wen Čeng (3)

New York 2. septembra (TASR) - Americká tenistka Cori Gauffová neobháji titul na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále ženskej dvojhry prehrala v pozícii nasadenej trojky so svojou krajankou Emmou Navarrovou 3:6, 6:4, 3:6. Počas celého zápasu sa trápila na podaní a spravila až 19 dvojchýb.

Navarrová sa vo štvrťfinále stretne so Španielkou Paulou Badosovou nasadenou ako číslo 26. Medzi elitnú osmičku postúpila aj druhá nasadená Bieloruska Arina Sobolenková po víťazstve 6:2, 6:4 nad Belgičankou Elise Mertensovou. Vo štvrťfinále ju čaká siedma nasadená olympijská šampiónka Číňanka Čchin-wen Čeng, ktorá v repríze parížskeho finále zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú 7:6 (2), 4:6, 6:2. Zápas sa skončil po druhej hodine nadránom miestneho času.

Navarrová mohla proti Gauffovej rozhodnúť o svojom triumfe už v druhom sete, v ktorom viedla 4:3 a 30:0. Koncovku nezvládla, no v treťom dejstve mala opäť navrch. "Dokázala som sa rýchlo zmobilizovať a do tretieho setu som vstúpila s čistou hlavou, bola som maximálne koncentrovaná. V uplynulých dvoch rokoch som v mojom rodnom New Yorku vypadla už v 1. kole, teraz som vo štvrťfinále. Je to naozaj šialené. Coco je výborná hráčka, ktorú veľmi rešpektujem. Určite sa na US Open vráti ešte silnejšia a získa ďalší titul," uviedla Navarrová pre akreditované médiá.

Gauffová bola po prehre sklamaná. "Toto leto mi nevyšlo podľa predstáv. Vo Wimbledone i na US Open som vypadla v osemfinále, neuspela som ani na olympiáde v Paríži a turnajoch v Toronte či Cincinnati. Minimálne 70 hráčok by však bralo všetkými desiatimi, keby na grandslamoch postúpilo medzi najlepších 16 a na otváracom ceremoniáli olympijských hier mohlo byť v úlohe vlajkonosičiek."

Sobolenková postúpila do štvrťfinále na US Open štvrtýkrát za sebou, keď proti Mertensovej zahrala 41 winnerov. "New York milujem. Ďakujem fanúšikom za podporu, boli skvelí. Na US Open sa hrá na veľkých dvorcoch, čo mi maximálne vyhovuje. Dúfam, že sa mi podarí zotrvať na turnaji čo najdlhšie a užívať si túto super atmosféru," nechala sa počuť dvojnásobná šampiónka Australian Open.



ženy - dvojhra - osemfinále:

Čchin-wen Čeng (Čína-7) - Donna Vekičová (Chor.-24) 7:6 (2), 4:6, 6:2, Emma Navarrová (USA-13) - Cori Gauffová (USA-3) 6:3, 4:6, 6:3, Arina Sobolenková (Biel..2) - Elise Mertensová (Belg.) 6:2, 6:4



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 2. odseku a o ďalší výsledok.



la

Vloženo: 02. 09. 2024       Kategorie: Tasr