• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Sinner sa dostal do štvrťfinále, čaká ho Medvedev - SÚHRN

New York 3. septembra (TASR) - Taliansky tenista Jannick Sinner potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadený hráč v osemfinále zvíťazil nad štrnástkou "pavúka" Američanom Tommym Paulom 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1. Jeho súperom v boji o semifinále bude turnajová päťka Rus Daniil Medvedev, ktorý zdolal Portugalca Nuna Borgesa 6:0, 6:1, 6:3.

Dvadsaťtriročný Sinner sa prebojoval na záverečnom grandslame sezóny medzi najlepšiu osmičku druhýkrát. Pred dvoma rokmi nestačil v rovnakej fáze na Španiela Carlosa Alcarara, s ktorým prehral po päťsetovom boji. "Dnes môžem byť veľmi hrdý. Hral som proti ťažkému súperovi, som veľmi šťastný, že som v ďalšom kole. Nezačal som síce dobre, ale snažil som sa naďalej myslieť pozitívne. Určite to bol jeden z kľúčov k víťazstvu v tomto zápase," uviedol Sinner podľa agentúry Reuters.

Medvedev sa medzi najlepšiu osmičku v New Yorku prepracoval piatykrát z uplynulých šiestich ročníkov. "Proti Jannikovi to je vždy náročné. Bude to výborný zápas a teším sa na neho. Milujem hrať v New Yorku, je to moje obľúbené mesto a toto je môj najobľúbenejší turnaj," prezradil priamo na kurte Medvedev, ktorý má z tohto podujatia zatiaľ jediný grandslamový titul (2021).

Suverénnym spôsobom si postup zaistil aj Brit Jack Draper. Nasadený hráč číslo 25 zdolal nenasadeného Čecha Tomáša Macháča 6:3, 6:1, 6:2. Na turnaji veľkej štvorky sa medzi najlepšiu osmičku dostal premiérovo. V ďalšom kole ho čaká turnajová desiatka Austrálčan Alex De Minaur. V osemfinále zvíťazil nad krajanom Jordanom Thompsonom 6:0, 3:6, 6:3, 7:5.



muži - dvojhra - osemfinále:

Jannik Sinner (Tal.-1) - Tommy Paul (USA-14) 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1, Alex De Minaur (Austr.-10) - Jordan Thompson (Austr.) 6:0, 3:6, 6:3, 7:5, Daniil Medvedev (Rus.-5) - Nuno Borges (Portug.) 6:0, 6:1, 6:3, Jack Draper (V. Brit.-25) - Tomáš Macháč (ČR) 6:3, 6:1, 6:2



ha tt fk

Vloženo: 03. 09. 2024       Kategorie: Tasr