• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Taliani v skupinovej fáze bez Sinnera, potrebuje oddych

Bologna 7. septembra (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner nebude súčasť zostavy svojho národného tímu v budúcotýždňovej skupinovej fáze Davis Cupu. Dvadsaťtriročného tenistu čaká v nedeľu finále grandslamového US Open proti domácemu Taylorovi Fritzovi.

Neúčasť Sinnera na turnaji v Bologni, ktorý sa začne v stredu, oznámil kapitán Filippo Volandri. "Rozhodli sme sa uvoľniť ho a umožniť mu úplnú regeneráciu," citovala Volandriho agentúra AP. Pred turnajom vo Flushing Meadows si prešiel náročným obdobím, keď mu hrozil dopingový dištanc za opakovaný pozitívny test na anabolický steroid. Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) nakoniec akceptovala jeho vysvetlenie, že sa clostebol dostal do jeho tela prostredníctvom masážneho spreja.

Sinner zdolal v piatok v semifinále US Open Brita Jacka Drapera a čaká ho súboj o druhý grandslamový titul v kariére i v tomto roku. Momentálne vedie rebríček ATP a jeho krajina je zároveň v pozícii úradujúceho šampióna Davis Cupu. V skupinovej fáze nehral ani vlani, no na finálovom podujatí pomohol k titulu a o niekoľko mesiacov neskôr vyhral svoj premiérový grandslam na Australian Open.

Z tímu Talianska sa navyše odhlásil aj bronzový medailista z OH 2024 Lorenzo Musetti a o postup do finále sa tak pobijú Matteo Berrettini, Matteo Arnaldi, Flavio Cobolli, Andrea Vavassori a Simone Bolelli. V Bologni si zmerajú sily s Brazíliou, Belgickom a Holandskom.

Ďalšie skupiny Davis Cupu sa uskutočnia vo Valencii, Manchestri a čínskom Ču-chaji, kde sa predstavia aj Slováci. Najlepší dvaja účastníci z každej skupiny postúpia na finálový turnaj, ktorý je na programe v novembri v Malage.



ha mp

Vloženo: 07. 09. 2024       Kategorie: Tasr