• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slovensko - Nemecko 0:1, Klein prehral s Martererom

Ču-chaj 10. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnej dvojhre duelu C-skupiny finálového turnaja Davisovho pohára s Nemeckom 0:1. O úvodný bod pre výber kapitána Michaela Kohlmanna sa na harde v čínskom Ču-chaji postaral Maximilian Marterer, ktorý v dueli tímových dvojok zdolal Lukáša Kleina 6:4, 7:5. V druhom singli nastúpili proti sebe Jozef Kovalík a Yannick Hanfman.

Kleinovi nevyšiel úvod zápasu, keď hneď v prvom geme stratil podanie a nemecký ľavák sa po potvrdení brejku ujal vedenia 2:0. Martererovou silnou zbraňou bol forhend von z kurtu, jeho údery od základnej čiary mali optimálnu dĺžku. V ďalších minútach si suverénne držal servis a úvodný set získal vo svoj prospech. Kleina nepustil ani k jedinému brejkbalu.

V druhom dejstve si obaja hráči suverénne vyhrávali podanie až do stavu 5:5. V jedenástom geme spravil Klein tri nevynútené chyby, čo Marterer využil a slovenskú dvojku brejkol. V ďalšej hre prehrával 30:40, no brejkbal odvrátil víťazným forhendom po čiare. Následne získal aj ďalšie dva fiftíny a vybojoval pre Nemecko prvý bod. Vzájomnú bilanciu s Kleinom upravil na 3:2, pričom mu odplatil tohtoročnú prehru z kvalifikácie podujatia ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells.



C-skupina finálového turnaja Davisovho pohára (Čuchaj):

SLOVENSKO - Nemecko 0:1 po úvodnej dvojhre

Lukáš Klein - Maximilian Marterer 4:6, 5:7

nasleduje Jozef Kovalík - Yannick Hanfmann



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la fk

Vloženo: 10. 09. 2024       Kategorie: Tasr