• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Semifinálovú štvoricu v Monastire doplnili Kartalová a Lysová - SÚHRN

Monastir 14. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. V piatkovom štvrťfinálovom dueli zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú za tri hodiny a 22 minút 1:6, 7:6 (5) a 7:5. V boji o finále sa stretne so siedmou nasadenou Taliankou Luciou Bronzettiovou, ktorá deklasovala Chorvátku Antoniu Ružičovú 6:2, 6:1.

Dvadsaťsedemročná Slovenka otočila zápas, v ktorom prehrávala 1:6 a 0:2 v druhom sete. V treťom prehrávala 3:5, za stavu 4:5 odvrátila mečbal súperky. Počas stretnutia si vyžiadala lekárske ošetrenie, dohrávala v kŕčoch. Duel zakončila esom.

"Som veľmi šťastná, že som vyhrala. Cítim sa však veľmi zle, pretože mám kŕče. Potrebujem dobre zregenerovať a dať sa čo najrýchlejšie dokopy. Verím, že tento stav neovplyvní môj štart v sobotňajšom semifinále," uviedla po vyčerpávajúcom zápase pre webstránku Slovenského tenisového zväzu (STZ) Šramková, ktorá postúpila do svojho prvého semifinále na hlavnom profesionálnom okruhu. Predtým na turnaji vyradila v 1. kole francúzsku kvalifikantku Elsu Jacquemotovú a v osemfinále jej krajanku, druhú nasadenú Claru Burelovú.

Z ďalších štvrťfinále vyšli víťazne Britka Sonay Kartalová a Eva Lysová z Nemecka. Súboj o finále zvedú v sobotu o 19.30 h.



dvojhra - štvrťfinále:

Sonay Kartalová (V. Brit.) - Julia Starodubcevová (Ukr.) 7:6 (4), 6:2, Eva Lysová (Nem.) - Zeynep Sonmez (Tur.) 7:5, 6:3, Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Sara Sorribesová Tormová (Šp.) 1:6, 7:6 (5), 7:5, Lucia Bronzettiová (Tal.-7) - Antonia Ružičová (Chor.) 6:2, 6:1



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a ďalšie výsledky.



ms ha

Vloženo: 14. 09. 2024       Kategorie: Tasr