• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis:Swiateková sa odhlásila z turnaja v Soule, chýba aj Pegulová s Rybakinovou

Soul 14. septembra (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa odhlásila z budúcotýždňového turnaja WTA 500 v Soule. Svetová jednotka svoje rozhodnutie odôvodnila únavou. Pre zranenie rebier sa nepredstaví ani obhajkyňa titulu a finalistka US Open Američanka Jessica Pegulová.

Swiateková vypadla na poslednom grandslame sezóny vo štvrťfinále práve s Pegulovou. Tento rok sa nepredstavila ani v Toronte, keď svoje rozhodnutie odôvodnila únavou pre náročný program. Poľka v tejto sezóne získala štvrtý titul na Roland Garros, no na ďalších turnajoch veľkej štvorky Australian Open a Wimbledone vypadla už v 3. kole. Na olympijskom turnaji v Paríži, ktorý sa hral na antuke v areáli Roland Garros, jej musela stačiť len s bronzovou medailou. V zápase o tretie miesto zdolala Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú.

V Soule nebudú hrať ani ďalšie dve hráčky z top 10. Wimbledonská šampiónka z roku 2022 a svetová štvorka Kazaška Jelena Rybakinová sa musela odhlásiť pre zranenie chrbta. Semifinalistka US Open Emma Navarrová z USA sa odhlásila pre zmenu programu. Informácie priniesla agentúra Reuters.



fk ha

Vloženo: 14. 09. 2024       Kategorie: Tasr