• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Šramková zdolala Bronzettiovú a prebojovala sa do finále v Monastire

Monastir 14. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prvýkrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA. V sobotňajšom semifinálovom dueli v tuniskom Monastire zdolala siedmu nasadenú Talianku Luciu Bronzettiovú 6:3, 6:4. V boji o titul sa stretne s víťazkou zápasu medzi Britkou Sonay Kartalovou a Evou Lysovou z Nemecka.

Dvadsaťsedemročná Slovenka vstúpila do zápasu výborne, keď hneď v úvode brejkla súperku a dostala sa do vedenia 2:0. Následne za stavu 2:3 vyhrala štyri gemy za sebou a uchmatla set pre seba v pomere 6:3. Vstup do toho druhého vyšiel síce lepšie 86. hráčke svetového rebríčka, no Šramková sa postupne dokázala dostať späť do tempa a poradilo sa jej otočiť stav z 0:2 na 3:2. Koncovka setu opäť patrila zverenke trénera Milana Martinca. Za stavu 5:4 pri podaní súperky premenila v desiatom geme hneď svoj prvý mečbal a po 92-minútovom boji sa mohla tešiť z premiérového postupu do finále na hlavnom profesionálnom okruhu.

Šramková predtým na turnaji vyradila v 1. kole francúzsku kvalifikantku Elsu Jacquemotovú, v osemfinále jej krajanku a druhú nasadenú Claru Burelovú a vo štvrťfinále po takmer triapolhodinovom boji zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú.



dvojhra - semifinále:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Lucia Bronzettiová 6:3, 6:4



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



ms

Vloženo: 14. 09. 2024       Kategorie: Tasr