• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Vstupenky na SR - Brazília

V sieťach predpredaj.skticketportal.sk a na recepcii NTC beží predpredaj vstupeniek na fedcupové stretnutie Slovensko - Brazília, ktoré sa uskutoční v Bratislave 20. a 21. apríla 2019. Hrá sa na antuke, v sobotu aj v nedeľu sú v AXA aréne NTC začiatky zhodne od 13.00 hod. Víťaz stretnutia play off o udržanie sa v II. svetovej skupine zostane aj v roku 2020 medzi 16 najlepšími družstvami sveta. Cena vstupeniek je po 10 eur na oba dni.

 
news img

S Brazíliou hráme na antuke

Stretnutie Slovensko - Brazília, play off o účasť v II. svetovej skupine Fed Cupu pre rok 2020, ktoré sa uskutoční v AXA aréne NTC 20. - 21. apríla 2019, sa bude hrať na antuke pod zatvorenou strechou. Kapitánovi Slovenska Matejovi Liptákovi predbežne prisľúbili účasť všetky popredné hráčky. Nomináciu oznámi kapitán 10. apríla 2019.

 
news img

V apríli Slovensko - Brazília

V play off o udržanie sa v II. svetovej skupine Pohára federácie privíta 20. - 21. apríla 2019 Slovensko Brazíliu. Tak určil utorkový londýnsky žreb, ktorý tímu kapitána Mateja Liptáka žičil. Okrem prijateľného súpera získalo Slovensko pri dodatočnom žrebe aj výhodu domáceho prostredia.

 
news img

Slovensko bude nasadené

Slovensko kleslo vo fedcupovom rebríčku po prehre s Lotyšskom z 12. na 16. miesto, ale pred utorkovým žrebom play off o udržanie sa v II. svetovej skupine pre rok 2020 bude štvrté nasadené. Znamená to, že sa 20. – 21. apríla 2019  môže SR stretnúť s Brazíliou, Japonskom, Talianskom a Kazachstanom. Iba s Talianskom by hralo Slovensko na domácej pôde. O výhode domáceho prostredia v ďalších troch prípadoch rozhodne dodatočný žreb.

 
news img

Lipták: Súperky o triedu lepšie

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták po prehre v Rige zdôraznil, že Lotyšky so Sevastovovou a Ostapenkovou momentálne patria medzi najlepších päť tímov na svete.

 
news img

Naše bez šance - prehra 0:4

Slovensko prehralo v Rige s Lotyšskom vo Fed Cupe 0:4 čo znamená, že 20. - 21. apríla bude hrať o udržanie sa v II. svetovej skupine. Súpera spozná 12. februára po londýnskom žrebe. Rozhodujúci tretí bod Lotyšska získala jednotka domáceho tímu Anastasia Sevastovová (na obr.), ktorá zdolala Rebeccu Šramkovú 6:3, 6:2.

 
news img

Šramková v súboji jednotiek

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták urobil pred úvodnou nedeľňajšou dvojhrou zápasu proti Lotyšsku v Rige zmenu v nominácii. Slovenská tenisová jednotka Viktória Kužmová má stále problémy s pľuzgierom na ľavej ruke a  nemohla nastúpiť proti Anastasii Sevastovovej, nahradila ju Rebecca Šramková.

 
news img

Lotyšsko - Slovensko 2:0

V druhej dvojhre 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu Lotyšsko - Slovensko v Rige prehrala Karolína Schmiedlová s dvanástou hráčkou sveta Anastasiou Sevastovovou 4:6, 0:6. Slovensko prehráva v stretnutí po prvom dni 0:2. V nedeľu je začiatok programu o 12.00 SEČ, keď súperi pokračujú súbojom tímových jednotiek.

 

 
news img

Prvý bod pre Lotyšsko

V prvej dvojhre súboja Lotyšsko - Slovensko v Rige zdolala Jelena Ostapenková Rebeccu Šramkovú 7:5, 6:7(5), 6:1 a domáci tím tak vedie v Riga aréne pred 6000 divákmi v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 1:0. V úvodnej dvojhre slovenskú tímovú jednotku Viktóriu Kužmovú, ktorú trápi pľuzgier na ruke, nahradila Rebecca Šramková.

 
news img

Srdečný pozdrav z Rigy

Slovenky sa zvečnili pred mestskou radnicou v Rige, kde v piatok vyžrebovali fedcupový súboj Lotyšsko - Slovensko. Ide o prvé vzájomné stretnutie súperiek. Od roku 1992 odohralo Lotyšsko v zónach 28 stretnutí, v poradí 29. bude prvé v II. svetovej skupine a vôbec prvé na domácej pôde. Slovensko v Riga aréne nastúpi s jedným zo svojich najmladších tímov v histórii - najstaršia naša hráčka je 24-ročná Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková má 22 a Viktória Kužmová s Terezou Mihalíkovou majú po 20 rokov. Tím budúcnosti! Najstaršou hráčkou súboja je 28-ročná Anastasia Sevastovová, 12. tenistka sveta, Jelena Ostapenková, šampiónka Roland Garros 2017, má iba 21 rokov.

 
news img

Úvod Ostapenková - Kužmová

Stretnutie Lotyšsko – Slovensko v Rige v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie v Riga aréne otvorí v sobotu o 14.00 SEČ súboj domácej dvojky Jeleny Ostapenkovej so slovenskou jednotkou Viktóriou Kužmovou. Potom nasleduje zápas Anastasia Sevastovová – Karolína Schmiedlová.

 
news img

Mihalíková letí do Rigy

Slovenská fedcupová reprezentácia nastúpi cez víkend proti Lotyšsku predsa len s kvartetom hráčok. Šéf slovenskej výpravy Ľubomír Páleník potvrdil, že v Rige dnes večer okolo jedenástej očakávajú prílet Terezy Mihalíkovej, ktorá dohrala na turnaji v Trnave. Vo dvojhre prehrala s Rumunkou Cadantuovou a pre skreč svojej partnerky Kostičovej zo Srbska nenastúpila dvojica vo štvohre. Kapitán Slovenska Matej Lipták tak bude mať na piatkový žreb stretnutia Lotyšsko - Slovensko v II. svetovej skupine Pohára federácie o 12.00 SEČ k dispozícii Viktóriu Kužmovú, Karolínu Schmiedlovú, Rebeccu Šramkovú a Terezu Mihalíkovú.